?>

TOKAT’TA YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLAR YERİNDE İNCELENDİ

Gündem - 4 yıl önce

 

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum ve beraberindeki heyet Tokat’ta devam eden devlet yatırım çalışmalarını inceleyerek, bilgi aldı.

Tokat’ta devam eden tarih, kültür, turizm yatırımlarından Su ve Temizlik Müzesi, Suluhan Çocuk Müzesi, Mustafa Ağa Hamamı, Hisariye Medresesi, Deveciler Hanı, Paşa Hanı, Sultan Hamamı, Sulusokak sağlıklaştırması, Behzat (Bağdat) Caddesi sokak sağlıklaştırması çalışmaları incelendi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hizmet binası inşaatını incelemesiyle devam eden gezilerde SpTokat Gençlik ve Spyatırımlarından Perakende Mahallesindeki yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı, spsalonu inşaatı ve yapımı tamamlanan halı saha ile Bedestenlioğlu mevkiindeki çok amaçlı spsalonunda incelemelerde bulunuldu.

Restorasyonu devam eden Yazmacılık ve Etnografya Müzesini inceleyerek bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı ve beraberindeki heyet, İl Halk Kütüphanesi inşaatı, kültür merkezi ve spsalonu ile bilim merkezi yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Başçiftlik, Almus, Artova, Yeşilyurt İlçe Halk Kütüphanelerinin de yapım aşamasında olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, kitapları okuyucularla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Dr. Ozan Balcı, öğrencilerin gelişen ve ilerleyen dünyada bilgiyi ve bilimi sevip kullanabilecekleri, değer üreten; çocukların ve kadınların verimli ve güzel vakit geçirebilecekleri örnek bir bilim merkezi yapılmasının hedeflendiğini de aktardı.

TOKAT`A ENGELLİLER KAMPÜSÜ VE ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ KAZANDIRILIYOR

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum ve beraberindeki heyet; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yatırımları kapsamında engelli aktif yaşam kampüsü, engelli bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezi, çocuk evleri kampüsü, spkampüsü yapılacak alanlarla birlikte eğitim yatırımları kapsamında özel eğitim kampüsü yapılacak alanı da inceledi.

Engelli çocukların yaşamlarına değer katmanın hedeflendiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat merkeze; 1 özel eğitim anaokulu, 1 özel eğitim ilkokulu, 1 özel eğitimtaokulu, 1 özel eğitim iş okulu (meslek lisesi) ile Erbaa’ya; 1 özel eğitim uygulama okulu kazandırılacağını bildirdi.

76 OKUL YENİDEN YAPILIYOR, 72 OKUL GÜÇLENDİRİLİYOR

Eğitim yatırımları içerisinde yer alan, yapımı devam eden okul inşaatları da incelenirken, Vali Dr. Ozan Balcı, 76 okulun yeniden yapılacağını, 72 okulun da güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Tarım yatırım kapsamında Tarım Tokat 4 Milyon Fidan üretim alanını, Akyamaç Köyünde Kiraz Paketleme Tesisi ve Soğuk Hava Deposu alanını incelenirken, Merkez Güğünlü köyünde Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesinden faydalanan çiftçiler de ziyaret edildi.

Valiliğimizin koordinesinde Tarım Tokat ve Orman Tokat kapsamında 4 Milyon Meyve Fidanı yetiştirildiğini söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, 2 yılda 4 milyon fidanı, Tokat’ımızın bereketli toprakları ile buluşmak üzere çiftçimize dağıtacağız. Tarımın ve çiftçinin dostuyuz, her zaman yanındayız.” dedi. Ayrıca Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi ile Tokat’ta koyun sayısının yüzde 20 arttığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “5 yılda 500 bin hedefiyle bu yıl 100 bin koyun dağıtıyoruz. Müracaatlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Hazirana kadar 100 bin koyun dağıtımını tamamlıyoruz. Haziran ayından itibaren ikinci 100 bin koyun dağıtımına başlayacağız.” dedi.

TOKAT KANDIN KOOPERATİFİNİN ÜRÜNLERİ PAZARDA YERİNİ ALIYOR

Yatırım incelemelerine Tokat Kadın Kooperatifleri Merkezi ziyareti ile devam edildi ve çalışmalara ilişkin bilgi alındı. Valiliğimiz koordinesinde, Tokat merkez ve her ilçede en az bir olmak üzere kadın kooperatifleri kurulduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Toplam 16 kadın kooperatifini Tokat Kadın Kooperatifleri olarak örgütledik. Amacımız, Kadınlarımıza istihdam sağlamak. Tokatlı kadınlarımızın aklından, zekasından, yetenek ve yetisinden faydalanmak. Tokatlı kadınlarımızın Tokat`ın verimli topraklaırında yetiştirilen ürünlerden ürettiklerini dijital platformda piyasa ile buluşturmak.” dedi.

Daha sonra ‘Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ tesislerinin yapılacağı alanda, AFAD İl Müdürlüğü hizmet binası yapılacak alanda, OSB Anaokulu ve OSB Camii inşaatında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı ve beraberindeki heyet, restorasyonu devam eden eski Pazar Hükümet Konağında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Pazar Hükümet Konağının Pazar ilçe halkına özellikle hanımlara, gençlere ve çocuklara hitap edecek şekilde restore edildiğini anımsatan Vali Dr. Ozan Balcı, “Pazarlı hanımlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın kütüphane ve kültür sanat evi olarak kullanacağı projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum ve beraberindeki heyet, yatırım incelemeleri kapsamında Tokat Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, Yeni Tokat Havalimanının apronuyla, pistiyle, hizmet binalarıyla altyapı ve üstyapı inşaatı yüzde 85anında tamamlandığını bildirdi.

TOKAT`IN GELİŞMESİNDE BUGÜNE KADAR EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yatırımlara ilişkin genel değerlendirmede bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın bin yıllık Türk-İslam şehri olduğunu belirterek, şehrin gelişmesinde bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür etti. Hizmet vermenin bayrak yarışı olduğunu söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Yiğit bin yaşar, fırsat bir doğar. Sağlık sıhhat varken işi yapmak lazım. Ayrı gayrı yok. Ben belediye başkanımız adına çok rahat konuşurum, o da bizim adımıza çok rahat konuşur. Karşılık saygı ve güven ilişkisi önemli. Bir de Tokat, halkıyla, kültürüyle kadim bir şehir. Tokatlı hemşerilerimiz bize müthiş bir enerji veriyor. Bunu şuraya bağlamak istiyorum; esasında ekonomik ve sosyal kalkınma bir sonuçtur. Mesele iyi insan yetiştirebilmektir. Bence en kıymetli iş bu. Bir yerde uyum varsa, sevgi, saygı güven varsa iller alıp başını gidiyor. Bu uyum milletvekilleri, belediye başkanı, vali, il müdürleri, siyasi partiler, meclis başkanları, daire amirleri, ticaret sanayi odası, üniversite, muhtarı, esnafı, çiftçisi arasında olmalı. Biz bunu Tokat’ta bunu yakaladık. Bu anlamda Tokat’taki birlikteliğine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.

BİZ BİR BÜTÜNÜZ, AYRI GAYRI YOK

Bizim yaptığımız işi hizmet yarışına çevirmemiz lazım. İyi ve doğru yapılan her işi ben ibadet olarak nitelendiriyorum. Bir diğer unsur küsmemek, devlet işinde küsülmez ve yüz yüze konuşmak gerekiyor; bu saygı ve sevgiyi doğuruyor. Biz bir bütünüz, ayrı gayrı yok. Var olan devlet ve millet. Devlet dediğimiz millet zaten. Tokat`ta çok güzel işler yapılıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

ZİLE TİCARET BORSASI KİTAP BAĞIŞINDA BULUNULDU

2021-03-31 10:18 - Gündem

ESNAF HAKSIZ REKABET İSTEMİYOR

2021-03-31 10:21 - Gündem

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ CAMİ ENGELLİ BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

2021-03-31 10:20 - Gündem

AVUKATLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA ZİYARET

2021-04-05 09:56 - Gündem

ZİLE BELEDİYESİ AMBLEM YARIŞMASI

2021-04-05 09:55 - Gündem

TOKAT MEHMET AKİF İL PANELİ

2021-04-06 11:21 - Gündem

TOKAT ERENLER ŞEHİTLİĞİ’NDE AĞAÇLANDIRMA VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2021-03-31 10:24 - Gündem

ZİLE’DE ÇİFTÇİLERE 23 TON TOHUM DAĞITILDI

2021-04-05 09:57 - Gündem

ÇEVRE PLATFORMLARINDAN SİYANÜRLE ALTIN ARAMA RUHSATINA İPTAL DAVASI

2021-04-06 11:22 - Gündem

TOKAT’TA YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLAR YERİNDE İNCELENDİ

2021-04-06 11:28 - Gündem

İlgili Haberler

Samsunlu er şehit oldu

00:05 - Gündem

Narkotik polisinden torbacı operasyonu: 2 gözaltı

00:10 - Gündem

Konya’da trafik kazası: 3 yaralı

23:01 - Gündem

İntihar ettiği sanılan genç, haberlerde kendini görünce köyüne geri döndü

23:05 - Gündem

Kamyona çarpan motosikletteki 2 genç ağır yaralandı

23:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden torbacı operasyonu: 2 gözaltı

00:10 - Gündem

Samsunlu er şehit oldu

00:05 - Gündem

Konya’da balkonda mahsur kalan kedi kurtarıldı

23:35 - Gündem

Kamyona çarpan motosikletteki 2 genç ağır yaralandı

23:35 - Gündem

İntihar ettiği sanılan genç, haberlerde kendini görünce köyüne geri döndü

23:05 - Gündem